Mam drobny problem w mojej Skodzie. Nie działa mi popielniczka. Plastik który jest na boku, zamontowany na sprężynie się już wypracował. Czy ktoś wie gdzie mogę coś takiego kupić.
jezeli bez to po wymontowaniu jej dostrzezesz taki maly plastokowy bolec, ktory zapewne bedzie lezal luzem obok :-) on odpowiadal za poprawne zatrzymywanie sie.
Proponuje zastopienie go malym gwozdzikiem, po uprzednim odcieciu glowki.
Po uprzednim rozgrzaniu gwozdzia powinien wejsc jak w maslo, mi pomoglo.
------------------------------------------------------
1.9 TDI 110 KM SLX /2000r Srebrny Hatchback
President Johnny II na pokładzie
Popielniczkę już wymontowałem. po lewej stronie jest bolec którego trzyma sprężyna. Ale jest on zepsuty tzn. jest wyłamany kawałek i nie trzyma się sprężyna. Chciałbym dostać taką część lub ewentualnie jakąś nową popielniczkę. Ale nie wiem gdzie ???
[ Dodano: Wto 22 Wrz, 09 08:51 ]
PS. W jaki sposób to mam to zamienić na gwoździa. Nie wiem jak to przymocować do sprężyny aby po naciśnięciu mi się otwierała ???
Przyłącze się do tematu. U mnie też się nie otwiera . Chyba też wyłamałem ten plastik, bo sprężynka niechce się trzymać na tym plastikowym bolczyku. Póki co mam więc otwieranie ręczne, a nie "automatyczne". Jakieś pomysły naprawienia :P?
U mnie jest problem w drugą stronę, mianowicie sie nie zamyka popielniczka tylko co ją zamknę to wraca do pozycji otwartej. Da się jakoś temu zaradzić?? Popielniczka bez zapalniczki
Komentarz